Nederlands ¦ English
Dapper Dragen
Babydragen & kompas voor ouderschap
"Enorm bedankt voor al je leerzame tips en informatie. Ik ben met meer zelfvertrouwen vertrokken."
"Lerares deed het goed, was ervaringsdeskundige en enthousiast!"

Voor professionals

Kraamzorg

Dapper Dragen ontwikkelt en geeft cursussen over hechting, (instinctief) ouderschap en babydragen voor professionals in de kraamzorg. Onze cursussen zijn geaccrediteerd door Kenniscentrum Kraamzorg.

Cursusaanbod

Cursus Instinctief Ouderschap, hechting en babydragen (ID nummer: 294692) via Kenniscentrum Kraamzorg.

Cursussen en seminars op maat

Indien gewenst kunnen wij voor uw organisatie een cursus ontwikkelen die speciaal afgestemd is op het specialisme en de informatiebehoefte van het publiek. Als u geïnteresseerd bent, neem dan a.u.b. contact met ons op: melinda@dapperdragen.nl of 06-26679726.

Wat kunt u van onze cursussen verwachten?

De cursussen worden gekenmerkt door de volgende aspecten:

Actuele informatie

Onze cursussen zijn opgebouwd aan de hand van de meest recente beproefde wetenschappelijke ontwikkelingen, als aanvulling op de reeds gevestigde inzichten. Dit heeft als doel om contrasten te tonen tussen oude en nieuwere gebruiken. Ons doel is om kraamverzorgsters een duidelijk beeld te geven van de nieuwe inzichten welke aan ouders aangereikt kunnen worden, en welke oudere gebruiken eventueel herzien moeten worden.

Visuele, gemakkelijk te volgen uitleg

De presentatiestijl is licht en voorzien van vele afbeeldingen zodat het wetenschappelijk materiaal concreet gemaakt wordt en gemakkelijk te begrijpen wordt. We maken gebruik van voorbeelden uit de praktijk zodat kraamverzorgsters direct concrete toepassingen zien die zij in hun dagelijks werk kunnen gebruiken.

Neonatale zorg benaderd vanuit een open, multidisciplinair perspectief

De cursusinhoud richt zich niet alleen op neonatale zorg maar bekijkt daarnaast ook gezinnen met kinderen vanuit een biologisch en sociaal perspectief. We combineren informatie van verschillende disciplines zoals verloskunde, psychologie, antropologie en lichamelijke opvoeding. Zo krijgt de cursiste een breed overzicht en is zij in staat om de neonatale zorg te zien in de context van de gezinssituatie.

Een menselijke aanpak

Ondanks dat de cursussen gebaseerd zijn op theorie, staan de cursiste en de gezinnen die zij bezoekt centraal. Om die reden willen we een verhaal vertellen dat in de eerste plaats draait om mensen.

Overzichtelijke lijst van bronmateriaal

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de achterliggende bronnen voor zelfstudie bevat de cursus een uitgebreide lijst aan bronmateriaal. Desgewenst bieden we hulp bij het raadplegen van deze bronnen.

© Dapper Dragen 2019
KvK: 53821874
Veiligheid en algemene voorwaarden
Dapper Dragen
Babydragen &
kompas voor ouderschap
W.J. van Ghentstraat 6 Vught
melinda@dapperdragen.nl
Tel: 06-26679726
Facebook@DapperDragen @BabyCafeVught