Nederlands ¦ English
Dapper Dragen
Babydragen & kompas voor ouderschap
"Enorm bedankt voor al je leerzame tips en informatie. Ik ben met meer zelfvertrouwen vertrokken."
"Lerares deed het goed, was ervaringsdeskundige en enthousiast!"

Goede Start babyworkshops

Goede Start babyworkshops zijn bedoeld om (aanstaande) ouders zo goed mogelijk te informeren over ouderschap in de breedste zin van het woord.

Waarom deze workshops?

De Goede Start babyworkshops bieden je het volgende:

  • Je leert hoe het leven met een baby eruit ziet; niet alleen vanuit het perspectief van jou als ouder, maar ook vanuit het perspectief van de baby.
  • De workshops zijn gebaseerd op feiten en niet op meningen of tradities.
  • Je wordt aangemoedigd om te vertrouwen op je instincten als ouder. Je zult merken dat veel dingen die onze samenleving "normaal" vindt helemaal niet passen bij deze instincten.
  • De workshops reiken je een ouderschapsfilosofie aan. Dit is meer dan het aan- of afraden van concreet gedrag. Hierdoor krijg je beschikking over een kompas dat je je hele leven helpt bij ouderschap, ook als je kinderen opgroeien van baby tot kleuter tot jong-volwassene.

In de workshops komen diverse aspecten van de zorg voor pasgeborenen en kleine kinderen aan bod. We adviseren de cursisten over gebruiken die het beste zijn voor ouder en kind, en die door de wetenschap worden ondersteund. We zullen ook aangeven welke populaire gebruiken misschien beter vermeden kunnen worden.

Ons doel: vrolijke, gezonde gezinnen, voortgekomen uit zelfverzekerde en goed-geïnformeerde ouders!

De workshops zijn ontwikkeld in samenwerking met een IBCLC lactatiekundige.

Wat kun je verwachten van de workshop?

Een menselijke aanpak

Het gezin staat centraal, ook al zijn de workshops gebaseerd op theorie. Om die reden willen wij een verhaal vertellen dat in de eerste plaats draait om mensen.

Actuele informatie

De workshops maken gebruik van de laatste wetenschappelijke inzichten in de zorg voor pasgeborenen, en vergelijkt de ouderschapsstijl van nu met die van vroeger.

Visuele, gemakkelijk te volgen uitleg

De workshopstijl is licht en voorzien van vele afbeeldingen zodat de boodschap concreet gemaakt wordt en gemakkelijk te begrijpen wordt. Wij maken veelvuldig gebruik van voorbeelden uit de praktijk.

Ouderschap benaderd vanuit een breed perspectief

De workshopinhoud richt zich niet alleen op de verzorging van je kindje maar bekijkt de gezinssituatie ook vanuit een biologisch en sociaal perspectief. We combineren informatie van verschillende disciplines zoals verloskunde, psychologie, antropologie en lichamelijke opvoeding.

Workshopinhoud

Goede Start is een driedelige workshop die je volledig voorbereidt op ouderschap en zorg voor je kindje. Elk onderdeel duurt 1,5 tot 2 uur (inclusief tijd om vragen te stellen). De onderdelen zijn:

1. Huilen, instinct en hechting

Waarom huilen baby's? Hoe snel reageer je? Wat is instinctief ouderschap? Hoe bouw je een hechte band op met je baby?

2. Borstvoeding

Wat is de beste voeding voor je baby? Wat betekent borstvoeding in de praktijk? Zijn er alternatieven? Hoe geef je borstvoeding? Gaat dit jullie leven veranderen?

3. Slaapritme en babydragen

Waar kan je baby het beste slapen? Vanaf wanneer slaapt zij de hele nacht door? Hoe krijg je als ouder nog voldoende nachtrust?

Maar ook: hoe ontwikkelt je baby zich lichamelijk? Hoe kun je je baby ergonomisch dragen, in draagdoek of draagzak? Wat zijn de voordelen ten opzichte van een kinderwagen?

Kijk voor meer informatie bij tarieven.

Bekijk ook de agenda voor de eerstvolgende workshopdata.

Voor meer informatie kun je natuurlijk ook WhatsAppen of bellen naar 06-26679726. Je mag ook mailen: melinda@dapperdragen.nl

FacebookVolg ons op Facebook: @DapperDragen

© Dapper Dragen 2020
KvK: 53821874
Veiligheid en algemene voorwaarden
Dapper Dragen
Babydragen &
kompas voor ouderschap
W.J. van Ghentstraat 6 Vught
melinda@dapperdragen.nl
Tel: 06-26679726
Facebook@DapperDragen @BabyCafeVught